ITS 364

Shuying Wu

 

 

1.  Defend the planning of a website before beginning the design process.

Answer: The book uses the analogy that you donít begin by writing the conclusion, you must have a plan and a design for the site. By having a clear idea of what youíre trying to build, the team will have an easier time completing the project.

 

2.  Analyze the ways of sketching or outlining the website that were discussed in the book and explain why you are more likely to use one or the other.

Answer: Who is the target audience, what is the product or service and whom is it for, will you have targeted advertising? By knowing your audience, you have the option of tailoring the site to their needs that is both useful and efficient. You can use wireframing or start by making a flow chart of what the site will contain.

 

3.  Compare and contrast the differences between a search function on a website and a sitemap. 

Answer: A sitemap brings you to a broad area whereas a search function allows you to narrow down your query.

 

4. Support the need to know your audience when writing content for your web page.

Answer: If youíre designing a website for expectant mothers, you most likely arenít going to have gear for extreme sports, firearms, or life-threatening activities. You are tailoring the site which will make mom happy, relaxed, and more likely to recommend you to other soon-to-be moms. The site should be easy to use as expectant mothers donít want hassle of any sorts when they are pregnant.

 

5. Make a list of suggested guidelines to keep in mind when writing content for a site.

Answer: a.       Keep it professional, use spell check and grammar checkers.

b.      Keep the content relevant

c.       If your site has hyperlinks, ensure that you keep up-to-date with them to ensure they are in constant working order. Remove old links and pages from your site.

d.      Cell padding and spacing to show relevant content. Donít cram everything into a small space.

 

6.  Why should each stage be approved by the final authority before beginning the design?

Answer: He who controls the checkbook, controls the company. If you arenít paying for it, ask permission.

 

7. Justify the importance of using descriptive key words in filenames.

Answer: Randomly searching through files of undescriptive text is tedious and time consuming. Placing dates, times, or other relevant information will speed up the process. Further having items sorted into separate files will help to speed up the process

8. Compare and contrast the differences that should be considered in designing web pages and print publishing.

Answer: In print, your printer/publisher knows the size of the format whereas in web design there are a multitude of different formats that your media can be viewed; PC, Mac, Tablet, iPad, Phone, Phablet, etc. Moreover, if youíre displaying images on the web you will have a lower resolution than if youíre printing.

 

9. Describe the advantages of using a wireframe in planning your site.

Answer: It allows the designers to see a mockup of the website and how the proposed layout should look. The book says this aid in; information design, navigation design, and interface design.

 

10.   Distinguish between tables and the <div> ďdivision codeĒ as a design tools that help you organize content on your page.

Answer: Division code <div> allows the designers to split the page into multiple areas and then nesting content into each section. Whereas a table is just that, a table with relevant corresponding information.

 

Apply

1.        Diagram a website of your choice and make an organizational

 

Products

News

Photos

Staff

Family

Social Media Icons

List of all Product of the company

Search options

Search options

Organizational Chart

Pubs

 Facebook

 

 

Images

Boss

News and Media

 Instagram

 

 

 

Vice CEO

Family Services

 Twitter

 

 

 

Manager

 

 

 

 

 

Vice Manager

 

 

 

 

 

 Employee