Xiaosi Zhai

ITS 364

Chapter 6

 

 

Review and Discuss

1. Define the Zoom tool and briefly explain how it works. LO 6.1

Answer: The Zoom Tool is used to change the zoom level of your working image. If you only click on the image, the zoom is applied to the whole image. The Zoom tool can be selected by pressing the letter Z – it’s an easy and handy shortcut to remember because it saves you from having to click the Zoom tool to select it.

 

2. Explain the purpose of the Hand tool. LO 6.1

Answer: Our general purpose and hand tools, ranging from anvils to vises. Categories of hand tools include wrenches, pliers, cutters, striking tools, struck or hammered tools, screwdrivers, vises, clamps, snips, saws, drills and knives. ... Portable power tools are not hand tools.

 

3. Explain the difference between the foreground and background color and how each is used. LO 6.3

Answer: The foreground color is also the beginning color of a default gradient applied by the Gradient tool. The background color is the color you apply with the Eraser tool and is the ending color of the default gradient. Photoshop uses the foreground color to paint, fill, and stroke selections and the background color to make gradient fills and fill in the erased areas of an image.

 

4. Describe the Selection tool, “marching ants,” and the purpose of using the Selection tool. LO 6.2

Answer: the tool that allows you to designate the portion of the image you want to modify. 
Marching ants helps the user to distinguish the selection border from the image background by animating the border.

 

5. Describe the selection tool that is best used when you want to select an irregularly shaped area. LO 6.1 and 6.2

Answer: Using the lasso tool in its arsenal to help you get the job done as easily as possible.

 

6. Describe the selection tools that would be used when more precise selections need to be made, and how these tools make more precise selections. LO 6.1, 6.2, and 6.3

Answer: Make an initial selection with any of the selection tools. Open the Select and Mask workspace by choosing Select > Select and Mask, or by clicking Select and Mask in the Options bar for any of the selection tools.

 

7. Identify the option that is used on images when the edges are ragged. Describe how it works. LO 6.1 and 6.2

Answer: Magic wand – selection line forms around an adjacent are of pixels that match a pixel you click.

Magnetic lasso – selection line snaps to the edges of an object as you click and drag to trace it.

Quick selection – selection line appears on the outside edges of an object as you “paint” it.

 

8. Explain how the Magic Wand tool settings affect the selection of an image. LO 6.1, 6.2, and 6.3

Answer: Select the Magic Wand tool from the Tools panel. Tolerance – determines how precisely the tool does its job.

 

9. Explain the purpose of Quick Mask mode, and how to use it. LO 6.4

The purpose of Quick Mask Mode is to enable you to make and refine selections using the paint brush tool.

 

10. Explain the differences between the three levels of brightness and contrast: highlights, shadows, and midtones.

Answer: Highlights – the lightest part of an image which is usually white.

Shadows – the darkest part of an image which is usually black.

Midtones – the middle range of colors in an image.