Xiaosi Zhai

ITS 364

Chapter 21

 

Review and Discuss

1.     How might a presentation designed to be browsed by an individual differ from a presentation that will be delivered live by a speaker? 21.1

Answer: A live presentation allows you to interact with the audience. When you deliver a presentation live, you can usually observe your audience’s reaction, answer questions as they are asked, and receive immediate feedback about the information provided. A presentation that is being browsed must convey all of the outline points for you, as you will not be there to answer questions, clarify points, or provide additional information. This type of presentation is often used for training purposes or be presented on websites.

2.     Formulate the primary advantage of delivering a presentation live as opposed to setting up to be viewed at a kiosk. 21.1

Answer: When you deliver a presentation live, you can usually observe your audience’s reaction, answer questions as they are asked, and receive immediate feedback about the information provided. However, a kiosk presentation is delivered via an interactive kiosk. The issue with this type of presentation is that you must anticipate how fast your audience will read the material, how much material they are willing to read, and how long you can hold their attention. These kiosks may also be seen as robotic and not personal enough to gain attention.

3.     Describe the difference between a passive and interactive kiosk. Give examples of each. 21.1

Answer: A passive kiosk displays uses of software that has been designed to run continuously, without user intervention. Every slide will make a transition based on the amount of time that it was set. An interactive kiosk requires that the user interact with them. This is done by a touch screen. The audience can look up information and even print it out.

4.     Create a brief list of design considerations needed for both passive and interactive presentations. 21.1

Answer: Passive kiosks must consider how fast the audience will read the material, how much material they are willing to read, and how long you can hold their attention. These kiosks may also be seen as robotic and not personal enough to gain attention.

Interactive kiosks must be formatted in a proper way, not be too flashy, and gather the attention of the user.

5.     Identify the primary purpose of a presentation. 21.2

Answer: A presentation is used to communicate information. These presentations will allow the creator to shorten their information and present a visual representation of what they are talking about. These allow the audience to view and understand through a summarized version if they missed anything during the speech.

6.     Assemble a list of considerations in presenting globally. 21.2 & 21.3

Answer: Language and cultural barriers

Colors mean different things in different cultures

Images can be interpreted differently

Clarity of information so the audience can understand

7.     Examine how timing, movement, and lighting can make your presentation more effective. 21.2 & 21.3

Answer: Timing allows the presenter to determine how long they will spend on each slide, when they will ask questions, and the amount of information they will be able to present.

Movement helps the user make impact through body language such as gestures, stand, and facial expressions.

Lighting is important to consider so the environment does not impact the slides that you will be presenting.

8.     Defend why it is important to select your projector’s resolution. 21.3

Answer: A presenter must know what resolution that their projector will be able to handle. Some projectors have low resolution and the images projected will not be as vivid as your computer monitor. Slides may also not transition as fast through the projector as it does on the computer.

9.     Justify why Package Presentation for CD should be used when presenting on a different computer from the one on which you created the presentation. 21.3

Answer: A pack presentation will allow it to play easily, because all essential files such as type, sound, and graphics are included. In addition, a player is included so that it is not necessary for the computer on which it is being displayed to have specific software.

10.  Support the use of video, including some tips to consider when creating the presentation. 21.3

Answer: The viewers can watch a video without having PowerPoint installed on their computer. You can also control the size of each file, which is important since these are often distributed online.