Xiaosi Zhai

Chapter 11

ITS 364

 

1. Evaluate the difference in how analog audio and digital audio are created

or captured. LO 11.3

 

Answer: Analog refers to audio recorded using methods that replicate the original sound waves. Vinyl records and cassette tapes are examples of analog mediums. Digital audio is recorded by taking samples of the original sound wave at a specified rate.

 

         

2. Compare and contrast sample rate and sample size. LO 11.1

Answer: bitrate: simply amount of data per second, this can vary within a file (variable bit rate) or have a static value

Sample rate: a frequency of how many times audio is measured per second, usually measured in kilohertz (kHz); a usual number you might see is 44.1 kHz. This is tied directly to bit depth or the number of bits measured in each cycle

 

 

3. Write a brief explanation of the importance of sound cards. LO 11.4

Answer: A sound card (also known as an audio card) is an internal expansion card that provides input and output of signals to and from a computer under control of computer programs. The term sound card is also applied to external audio interfaces used for professional audio applications.

 

 

4. Explain the difference in the file formats WAV and WMA. Which is of

Higher quality? LO 11.2 and 11.3

Answer:  Windows Media Audio or WMA is a recent file format that was created by Microsoft as the default for their media applications. WAV is simply a shortened version of WAVE.

 

 

5. Explain the need for safety when using speakers and headphones.

Answer:  Headsets are capable of delivering sounds at loud volumes and high pitched tones. Under certain circumstances, exposure to such sounds can result in permanent hearing loss damage.

 

 

6. List in order the steps needed to record using a microphone. LO 11.5

 

Answer: 1. Using sound Recorder 2. Start recording 3. Sing, say, or voice whatever you want recorded.

1.   Stop recording

2.   Save the recording

 

 

 

7. Evaluate some audio editing options possible in sound editing

Software. LO 11.6

Answer: Audacity, Audacity does almost everything you want from a DAW, and its open-source. Beside recording and editing, the post-processing you can do in the software rivals pretty much anything but the absolutely highest-end professional suites.

 

8. Distinguish between the MIDI and ripping process of capturing sounds or

Music. LO 11.6

Answer: To play back a MIDI signal, a MIDI OUT connector on the interface to your recording system must be connected to the MIDI IN connector of a MIDI instrument or sound generator. The audio output of this instrument or sound generator must be connected to an amplifier or loudspeakers to make the sound audible.

 

 

9. Compare the advantages and disadvantages of using a lapel microphone

And a mounted microphone. LO 11.5

Answer: The advantages are:

The disadvantages are:

 

10. Defend the decision to use a codec that is designed for speech audio

Rather than music audio. LO 11.

 

Answer:  The voice encoder supports three modes: speech, music, and mixed. Each mode is optimized to get the best results for that type of content.

 

Apply 3: